Ilmastopositiiviset investoinnit

Ilmastopositiiviset investoinnit

Uusissa liiketoiminta-avauksissa (kiertotalousyhtiö, joka on investoimassa 10M€ ja investoinnin seurauksena kertaluokkaa suurempi investointi varmistuu Tampereelle) olen ollut tekemisissä Business Tampereen kanssa, ja voin todeta palveluskaalan olevan hyvä, tehokas ja asiantunteva. Tampere on kehittymässä kovaa vauhtia Suomen mittakaavassa merkittäväksi toimijaksi ja ilmastoa tukevien investointien laaja-alaiseksi maaperäksi.

Tampereella on oivallettu ja tehty ”malli”, joka houkuttelee ilmastopositiivisia investointeja. Kaavoitusratkaisut, yliopiston ja kaupungin ja alueen viranomaisten verkosto toimii saumattomasti. Rahoituksissa ja tuissa on selkeä järjestelmä, startupille on mahdollista saada 10 000 €:n selvitystuki Business Tampereelta, ja yli 25M€ liikevaihdon yritykset voivat saada investointituen (50 % investoinnista) alueellisilta rahoittajilta. Tampere siis kehittää pieniä yrityksiä ja Pirkanmaan alue antaa tukea jo merkittävää liiketoimintaa tekeville yrityksille. Kehittyvillä alueilla joudutaan ottamaan suurempia riskejä rahoituksessa.

On ilokseni todettava, että yksi vaalilupaukseni ”Ilmastoa ja luontoa parantaville innovaatiolle on Tampereelle luotava oma tutkimuskeskus” näyttää toteutuvan nykyisten organisaatioiden sisällä. Ei organisaatio ole tärkeä vaan se, että tehdään oikeita asioita.

Perussuomalaiset lupailevat Tampereella omaishoidontukeen 50 €:n korotuksen ja hoitotakuita. Samalla perussuomalaiset viljelevät ilmastohysteriaa – termiä ja koko ilmastonmuutoksen kieltämistä osana Suomi Takaisin -saagaa.

Pari esimerkkiä teille perussuomalaiset:

Sitran Kasvua tukevat päästöttömät kehityspolut 2050 -raportti kertoo seuraavat faktat ja ennusteet:

1)      Talouskasvu ja ilmastoteot tukevat toisiaan. EU:n talous kasvoi vuosina 1990–2016 yli 50 % ja samaan aikaan polttoaineiden CO2 päästöt vähenivät 25 %.
2)      Maailmantalouden koko tulee vuonna 2100 olemaan 4,5-kertainen, sähköntuotanto 5,6 kertaistuu, tuuli- ja aurinkoenergian käyttö nousee yli 40-kertaiseksi.

Sitran raportin pääviesti on, ettei vanhaa normaalia voi enää olla. Vaikka ennusteet ovat valtavan suuruisia, on selvää, ettei nykyisillä ratkaisuilla ole maapallollamme mahdollisuutta edes osin selviytyä.

EU:n innovaatiorahasto tukee vuosittain 2030 saakka miljardilla eurolla puhtaan teknologian ratkaisuja. Suomessa hallituksen perustama ilmastorahasto panostaa samaan kahden miljardin pääomalla. Satojen miljoonien investoinnit luontoa parantaviin teknologioihin ovat mahdollisia ja todennäköisiä Tampereen alueelle. Pitäisivätkö nämä tuet ja investoinnit hylätä? Hylkääminen alkaa jo sillä, että kielletään koko syyn olemassaolo ja rajoitetaan/lopetetaan ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön satsattavat rahat ja menetetään jo hankittu osaaminen. Tampereella tähän toimintaan on järjetöntä ryhtyä, mutta perussuomalaisten kanta asiaan on selkeä (olemme vain ilmastohysterian tilassa).

 

pauli_haatainen

Close