Jokainen ääni on tärkeä

Jokainen ääni on tärkeä

Jokainen ääni on tärkeä

Olen johtanut kymmeniä matkoja Venäjälle eri yhtiöiden ja kunnallisten organisaatioiden johdolle ja hallinnolle. Vaikka ei pääsisi kunnanvaltuustoon, voi paikka olla ko. organisaatioiden hallinnossa. Millaisia ihmisiä sinä haluaisit oman yhtiösi ja organisaatiosi hallintoon? Mieti sitäkin, ennen kuin äänesi annat.

Kansainvälisissä yhteyksissä, mitä Tampereenkin yrityksillä on, korostuvat mielestäni kv-matkoilla ja neuvotteluissa sivistys, vastapuolen kulttuurin tuntemus ja kunnioitus, säälliset käytöstavat, kielitaito sekä edustamansa organisaation tavoitteiden ymmärtäminen.

Kokemuksesta voin sanoa, että yllä mainitsemani asiat eivät aivan kaikilta hallinnon edustajilta onnistu ja epäonnistuminen ei korreloi täysin yhteen puolueeseen.

Keskustelin Aleksi Jäntin kanssa maahanmuutosta. Yllätyin, että Kokoomuksella on todella tiukka linjaus maahanmuuton haittavaikutusten ehkäisyyn. Aleksi varoitti minua vaaroista, esimerkiksi eritasoisesta sosiaaliturvasta maahanmuuttajille puhuminen saa myrskyn aikaan. Pysyn kuitenkin kannassani, että PS:n maahanmmuutopelko perustuu väärän tilannearvioon. On eri asia torjua terroristisia soluja kuin tavalliset ihmisten pakon motivoivaa siirtymistä kotiseuduiltaan.

Terävöitin myös perusviestiäni näissä kuntavaaleissa; totuutta.
Tähän saakka olen perustellut totuuden löytymistä

a) riittävällä tietomäärällä asiasta sen ympäriltä

b) lähdekritiikillä

c) nyt Sinuhe egyptiläisen avulla tuon totuuden etsintään kysymyksen MIKSI?
• jos haluaa päästä lähemmäksi toisen esittämää totuutta, tulee kysyä MIKSI. Kysymyksen avulla pitäisi löytyä se motiivi miksi jokin pitää juuri lausumaansa totuutena. Harvoin tähän pystytään vastaamaan. Jos ei pysty vastaamaan miksi, totuus alkaa leijumaan ilmassa ja totuus on silloin uhattuna.

d) totuuden ymmärtämistä lisää myös se, jos löytää ne ulkoiset ja/tai sisäiset tekijät, jotka ovat johtaneet ihmisen kulloisenkin lausumansa totuuden ääreen.
• ulkoisina tekijöinä voi olla raha, ulkopuolinen painostus,
• sisäisinä tekijöinä voi olla, epävarmuuden tunne, pelon tunne, voimakas yhteenkuuluvuuden tarpeen tunne

Jos siis saat vastauksen miksi joku pitää lausumaansa totuutena ja saat varmistettua tietoa ulkoisista/sisäisistä tekijöistä taustalla voit alkaa keskustella oikeista lähtökohdista ja haastaa vastaan tulleen ”totuuden”. Harvoin tähän työhön on aikaa, mutta yhteistenasioidenhoidossa tulen tähän käyttämään aikaa ja löytämään mahdollisimman oikean totuuden päätöksieni perusteeksi.

pauli_haatainen

Close